Lär dig uppskatta livet

Livet, den största gåvan som du och jag har fått. Att vi därtill genom våra egna val samt beslut ganska långt kan välja hur vi vill leva våra liv, vilket innehåll vi väljer att fylla våra år med samt till vad vill vi använda vår lilla stund här på jorden.  Livet handlar inte enbart om glädjestunder, trevliga dagar och framgångar utan till livet hör även stunderna av nedstämdhet, gråa dagar och utmaningar. Livet finns i den lilla morgonstunden, i de dagliga rutinerna och jobbet, i umgänget med oss själva samt med andra. Förmågan att tillgodose våra egna behov samt att kunna se och njuta av det enkla och det vackra skapar en balans som gör att vi allt mer uppskattar det liv vi väljer att leva.

Jag väljer att fylla mina år med liv. Livet har så mycket att erbjuda. Jag är nyfiken, har ett behov av att alltid kolla ifall det kunde finnas något mera runt hörnet. Jag törstar efter kunskap, vill lära mig mera. Är intresserad av andra länder andra kulturer. Tränar på att bli bättre på att tillgodose mina egna behov, komma bort från alla måsten och borde.

Jag uppskattar det enkla och det vackra. Solnedgången eller en vacker vinterdag kan få mig att känna en enorm tacksamhet över att få ta del av detta, kanske till och med framkallar en tår. En simtur efter den heta bastun får min kropp att njuta, rena lakan som får mig att slappna av, det tända ljuset och den vackra blomman som bidrar till en efterlängtad stund för att avnjuta kaffekoppen och den omtyckta chokladen. Det finns mycket att vara glad och tacksam över. Mitt val blir att säga JA till livet.

Vad uppskattar du i ditt eget liv?  Vad vill du ta in mera av? Vad kan du säga farväl till?